Matpakkapappír við umhugsni

Nú eru góð tíðindi til allar mateskjur um alt landið. Við Grøn Balance kanst tú pakka matpakkarnar inn í umhvørvisrætt matpakkapappír, tí matpakkapappírið hjá Grøn Balance er svanamerkt. Tað vil siga, at tú sleppur undan fluorevnum í tínum matpakka.

Fluor er eitt nú at finna í pizzabakkum, steikipannum, skóm, mikroovnspoppkorni og matpakkapapíri. Tað er trupult at niðurbróta fluorevnini, og tískil hópast tey upp í djórum, plantum og menniskjum. Tað vil siga, at vit vera støðugt útsett fyri evninum. Fluor í smáum mongdum nýtist ikki at vera skaðiligt, men av tí at fluor er at finna í so nógvum vørum, so kann samlaða mongdin hava ávirkan á okkara heilsu. Fluor er sett í samband við bróstkrabba, at niðurseta sáðgóðskuna hjá monnum og fruktbarið hjá kvinnunum og eisini at økja um kolestorolstøði í blóðnum.

Tískil er at velja tær svanamerkt matpakkapappír, um tú vilt tryggja tær ein reinan og umhvørvisrættan matpakka.

Vørur í samband við greinina

Grøn Balance finnur tú her